LYCKA!

Pannkakor. Bara vanliga pannkakor. Pannkisar helt enkelt.

Hmm?

Jag blir supersur på mig själv.
Det är ju Way out west festivalen den 14 och 15 augusti. Det är ganska snart. Jag vill verkligen åka. Om jag inte skulle till Egypten just den veckan så skulle jag bli skitförbannad för att jag inte har planerat en tripp till Götet.


Bild från natten den 24 juli

/Nina

MGMT



i said ooh girl
shock me like an electric eel
baby girl
turn me on with your electric feel
/Nina

Åhh!



Den är blå. Den är full av paljetter. Man kan ha den till så många olika saker. Så många olika tillfällen. Jag älskar blått. Och paljetter.
Jag skulle aldrig använda den.

just nu

Ligger denna notebook ganska högt upp på önskelistan, måste åka till hufvudstade snart..


/Nina

Fredag

Nu är vi hemma. Sitter i stugan och har precis ätit chilikassler med pasta. Det var gott. Nu smsar Amanda.

Gårdagen var bra tycker jag, gick en liten sväng på stan med farmor och kollade runt lite, vi gick på second hand och letade efter antikviteter. Det är en rolig syssla om man utför den med farmor.
Sen blev det lite glass och runt fyra stod maten klar på bordet, raggmunk med bacon och lingonsylt. Äter alltid det när jag är i Boden, det är så jävlastörtgott! Tack farmor för den goda maten.

Jag och min far satte oss i bilen med destination Pite dansar och ler runt klockan fem, vi hade så klart glömt en väska hos farföräldrarna så det var bara att ta ett extra varv i rondellen utanför kvantum, men sen var vi på väg.
När vi kom till Piteå gick vi runt en sväng på stan först, för att fördriva tiden liksom, då hittade man ett par skor på rean. Sen blev vi beordrade att gå ut genom sidoentrén när gallerian stängde och det var då som jakten på en liten lucka i avspärrningarna började. Pappa hade stora planer, synd bara att dem inte gick att genomföra, men vi kom in. Väldigt mycke tack till min kusin Johan, som var där för att jobba. Vi hörde Måns Zelmerlövs soundcheck och någon barnkör, vi drack kaffe och umgicks med Johan innan vi satte oss i bilen igen, denna gång med Nyköping som destination.
02.34 stannade vi på Statoil för att tanka och köpa något att stoppa i mun, och så passade man självklart på att gå på toa och sträcka lite på dem långa slanka.
Hem kom vi i alla fall vid halv åtta. Då gick vi och sov. Vi hälsade på mamma först. Men sen sov vi.

/Nina

01.32

Jag sitter med fötterna på instrumentbrädan. Nu har båda somnat..
Det känns lite lustigt.

/Nina

LYCKA!

Jordgubbar. Mjölk. Lingonsylt.

Det är bara att fråga mig

Jag är nu nästan fullt utbildad till Guide över Bodens stad, jag lovar.
Jag måste nu vara en av sörmlands mest lärda människor i Bodenvetenskap, det måste låta som att detta var min första vistelse i denna stad men så är verkligen inte fallet!

Det här tänkte jag bli ett kort inlägg så jag ska bara säga att alla ni som ska göra lumpen eller rekryten, eller vad ni nu vill kalla det, i Boden så är det helt lugnt om ni ringer mig för lite vägledning.
Jag kan då visa er vart både I19 och P5 ligger, även A8 och Ing3, jag vet vart det finns bra badställen och fik. Det ska tilläggas att jag vet vart stridsfordonen står och jag vet även vem som blev biten i låret utan en av vakthundarna uppe på Rödberget. Hela turen sker med det fantastiska färdmedlet cykel då jag fortfarande håller på och övningskör :)
Och cykla det kan jag, det kan både min far intyga och de där pojkarna som vi cyklade om i backen i närheten av Aldersjön, ja precis, det var dem där som trodde att dem var så mycket bättre men sen bevisade vi motsattasen när de gick upp för backen och klagade på växlarna. 1 växel hade han, han den ena, och hur många tror han att jag hade liksom? 24? nej, jag har två, och man måste trampa bakåt när man växlar, och hur ofta bestämmer man sig för att trampa bakåt i en uppförsbacke, varför är pojkar alltid så korkade? 

Mina kunskaper om dom närliggande byarna och mindre samhällena är kanske inte den bästa men jag vet vart i Gammelstan som man kan hälsa på trevliga hästar, och att det varje dag från 9 till 19 är loppis i Smedsbyn.

Det blev inte ett så kort inlägg i alla fall.. konstigt.
/Nina

Nu är det dags för köttbullar

Sitter i soffan och har precis ätit tunnbröd och druckit mjölk. Idag har vi inga direkta planer men pappa vill cykla, hans förslag var att cykla till Niemisel, endast åtta mil enkel väg, farmor sa: Ja, det är bra cykelväg dit. Uppfattade kanske inte riktigt ironin i pappas uttalande men han sitter nu i stolen och planerar ut en ny rutt. Bada vill han också göra, som alla andra dagar..
Vi får väl se vad som händer och sker denna dag. 

Farmor ska börja göra köttbullar nu så att jag får köttbullsmackor till bilfärden hem i morgon, och så får vi se om hon hittar någon gammelpotatis för i sådana fall blir det palt i kväll, med stekt fläsk och mycket smör ;) och mjölk så klart, riktigt kall mjölk!

/Nina


Erik Hassle


HIHI, JAG ÄLSKAR HANS HÅR!




Favorit i repris :)

/Nina

Biltur

Imorse gick starten för dagens biltur som skulle ta oss till Kukkolaforsen, allting började bra och vi har varit runt lite överallt.
Stannade i Haparanda, farmor ville gå en sväng på Ikea men efter otaliga varv på parkeringen i jakt på en ledig plats utan resultat så åkte vi vidare.
När vi satt i bilen och bara kommit till Smedsbyn kom pappa på att han hade glömt brödet som vi skulle ha till fikat, men som tur var hittade vi en god lingonlimpa i Kukkola men farmors hembakta är ju så klart mkt godare, kallt var det och det blåste men vikingar som vi är uthärdade vi det kyliga vädret och satte oss vid forsen när vi kom fram ;) Farmors sockerbullar var så klart nedpackade i korgen så fikat var nästintill fullbordat.
Jag kommer inte ihåg i vilken ordning alla byar kom och vart vi stannade eller bara åkte igenom men i Harju stannade vi i alla fall på en loppis, där fanns det grejer vill jag lova! Eller ja..mycket skit kanske man ska säga.

Idag har man fått se och höra vart och vad som har hänt på olika platser, vart pappa fick hösnuva för första gången och tjafs om vem som är vem och gjorde vad. Bara för att jag vet alla nu undrar vart min far fick sin första hösnuva så kan jag berätta att det var i Karungi, i en blå villa bodde någon med boskap och lada som jag på något sätt var släktingar till min farfar.
Vi åkte genom Päkkilä och i Hedenäset växte min farfars far upp, sen var det nått med Lappträsk men det kommer jag inte ihåg. Som försvar säger jag att det har varit ganska mycket idag, en farmor som ingen hör var hon säger i baksätet som pratar konstant, en farfar som sitter fram brevid pappa som hör absolut ingenting och absolut inget av det som min famor säger så pappa fick rycka in som medlare. En far som har ganska bråttom hela tiden och som inte gillar velanden och som lätt kan brusa upp när det handlar om sina föräldrar, och sen där bak sitter jag, en tyst lite flicka som bara skrattar åt allt och som sitter med kameran i högsta hugg men som ändå missar renen som promenerade över vägen.

När vi svängde upp på vägen till Harju fanns det en jättehage med stora vita biffkor, nyfikna var de så vi saktade ner och jag vevade ner rutan och sträkte mig ut med kameran i handen. Farfar säger något om en tjur och pappa leter febrilt bland alla kor efter en tjur. Det är farmor som ser den och när vi kör ställer sig tjuren på sidan mot bilen, pappa börjar prata lite för sig själv och sen skriker han till mig "NINA! TA KORT PÅ PUNGEN!" jag vet inte men jag tror att han var imponerad..
Och vem visste att, efter att ha åkte genom hela Bodens kommun till Haparandas kommun till Övertorneås kommun och tillbaka, den enda hyfsat fina pojken skulle man hitta på Max i Boden...
/Nina

Måndag (?)

Sitter i min farmor och farfars kök i Boden.
Jag har varit ledig i bara några dagar och jag måste redan ta mig en funderare varje gång jag ska säga vilken dag det är. Nu kom jag inte på vilken dag det var så jag var tvungen att fråga Amanda på msn, jaja så kan det gå.
Dagen började ganska tidigt med farmors hembakade bröd till frulle, det och ett glas norrbottensmjölk. Sen blev det bara att hoppa upp på cykeln och fara iväg till A8 för att kolla på försvarsmuseet, men vi kom för tidigt så dem hade ju inte öppnat än, då cyklade vi vidare till Rödbergfortet och tog en glas och en Trocadero ;) härligt värre. klockan tolv var det guidad tur, pappa har nämligen bestämt sig för att visa mig allt! Jag har sett typ allt som finns att se här men just det här fortet var nytt, även för far min. Allting här uppe har ju varit super-duperhemligt och det har aldrigt varit något för vanliga döda.
Det roligaste var nog att höra farfars utläggningar och egna upplevelser där ifrån då han har jobbat inom det militära och suttit som vaktchef på Rödberget.
Jaja, sen åkte vi vidare till Aldersjön för att bada och sen visade jag pappa forsen och hängbron, JAG visade pappa!
Vi kom hem någon gång efter fyra och efter en stund kom min farbror, och det betyder rätt så livliga politiska debatter, så även denna afton..


Så här ser det ut där jag sitter nu, snart försvinner solen bakom kyrktornet, men mörkt blir det inte direkt, dock ganska så kallt. Här är det allt annat än mörk, tystlåtet och tråkigt

Imorgon bär det av till Haparanda och Kukkolaforsen, många fina bilder ska tas :D
/Nina

Tillbaka till verkligheten

Min helg har varit riktigt bra, jag har haft tid med så mycket på så kort tid. Jag har bland annat fikat med Fred, lunchat med Sara, shoppat med Malin och myst med Robban. Ice age 3 har jag till och med haft tid att titta på, den var inte lika bra som de andra med duger i krig!

Jag tog en tidig buss hem, redan vid 8 satt jag på bussen. Det är nämligen så att jag ska iväg och jobba om 40min, så jag är tillbaka i vardagen igen.
 
Ikväll så bär jag av till stockholm och tittar på the proposal med Linn och Åsa, den verkar ganska förutsägbar men ganska skoj. På tisdag så blir det mer shopping och sedan är jag tillbaka i arbetslivet på onsdag igen!



/Sandra

God morgon

Sitter och väntar på att pappa ska bli klar så att vi kan fortsätta färden mot metropolen Boden, vi är just nu i Piteå.
Lite konstigt att stanna och övernatta i en stad som ligger typ 8 mil från målet, men nu är det ju resesällskapet Wennberg/Lemon vi pratar om, det får man inte glömma bort :)

Bilresan igår tycker jag gick bra, sov max en timma i bilen så när vi kom fram var man ganska så trött men det funkade. I bilen dunkades det faktiskt bra musik, fick spela vad jag ville men visade hänsyn mot min far genom att välja de skivor som han faktiskt kanske skulle uppskatta, eller ja, de som han iaf inte skulle tycka var helt vedervärdiga. Så det blev inte mycket Underoath ;)


/Nina

Sandra är dålig på att uppdatera..

Nu var det ett tag sedan men det är nämligen så att jag jobbar.. varje dag nästan!

Igår efter jobbet så åkte jag iväg till heron och såg den nya Harry Potter filmen och den var faktiskt bra och riktigt rolig ibland!

Potters rumpa!


Idag så har jag haft turen att endat jobba i 3 timmar så jag ska iväg till nypan och träffa Fredrika och sedan sova hos Robban, på söndag så blir det förhoppningsvis lunch med brudarna och så ska jag och Sara planera lite till pip. Vi åker ju om 10 dagar! Yay!

På måndag är jag tillbaka i arbetslivet igen, så är det för en hårt arbetande kvinna som dessutom inte bara har ett jobb utan 3!

/sandra

Fredag :)

Jag tycker om fredagar :) det är bra dagar,  det går lite lättare då, det är ju snart helg liksom :D och helg det betyder ju ledigheter.
Idag kom jag på en ganska bra sak. Ha aldrig företagets kläder på dig efter arbetstid, eller ja ibland kan det ju vara bra. Förra veckan fick jag jordgubbar 10 kronor billigare men idag fick jag dryga kommentarer av en tant. Dålig stil att ge sig på en lite sommarkotte, men det är ju inte lätt att veta att jag är en kotte, så mogen som jag är och ser ut.
Efter två veckor ensam hemma i lägenheten är nu tystnaden som bortblåst, till och med katten har gömt sig..nej men nu har man ju någon att prata med. Detta ska firas med pizza, passar min "nya och nyttigare" livsstil, igår cyklade jag förresten över två mil, kanske 2,5 till och med ;) så jävla skönt!

Jag såg att jag hade fått en kommentar, den anonyma personen undrade vart jag jobbade, och ja du, det kan jag berätta. Det är en fastighets förvaltning här i nypan som har den äran att ha mig anställd, det är ett kanon jobb, bra folk och varierade arbetsuppgifter.

Imorgon blir det ingen sovmorgon, det blir väl typ samma tid som vid en vanlig arbetsdag, runt 04.45 eller nått.

Älskade lilla Myzack i Boden, hösten -08

Baby, I'm yours. And I'll be yours until the stars fall from the sky. Yours until the rivers all run dry. In other words, until I die
/Nina

LYCKA!

Salem är på tv nu.

Swarley?



Nej, jag menade Barney!
Han är min nya idol, tänk om man var som Barney, livet skulle verkligen vara underbart då.
Har han någonsin några problem?


Finns det någon skönare människa?

lite senare..

Har precis ätit lite efter att ha varit ute och cyklat en sväng. Två mil blev det, häärligt!
Tur att man har en iPod med musik på :)


Underbara pojkar ;)

Nu saknar jag mina tjejer..

/Nina

Sex on fire

Nyss hemkommen från jobbet, har varit en bra dag :)

På köksbordet låg en skiva. En bra skiva. Denna skiva ska dunkas som fan. Speciellt nästa vecka då man drar ut på vägarna.
Kommer bli så härligt.
Snart blir det pannkisar med grädde OCH glass. Det har jag förtjänat!

/Nina

Jag säger bara fan.



Okej då. Jag kan väl säga jävlahelvetesskit också bara för att ni tjatar så mycket.
Jag ville åka på festival i sommar, speciellt till Hultsfred, av många olika anledningar. En av de många anledningarna var att just Kings of Leon spelade där, men det blev att sitta hemma i super hypade Nyköping och uggla och slita på jobbet, så går det när man inte har pengar..



Så just nu känns det lite surt, men man får nöja sig med musiken i dom rosa lurarna i stället, vem vill se band live liksom. Det är ju tråkigt, musiken är så hög, musikerna är svettiga och man känner ju basen i magen, fyfan!



Nejmen, titta vem jag hittade! Vad trevligt, bilderna går att köpa så jag kanske ska köpa denna på kussen och sätta upp den på väggen :)
(alla bilderna är lånade från rockfoto.nu)







Arvika hade heller inte varit helt fel. Inte fel alls.Men helst ville jag till hultan. Får bli nästa år. Ska bli nästa år.

(Arvika -08)

Bara för att bilderna är sjukt fina och för att music kickar ass
/Nina

Hooooly shit!

Det är någon som skriver på bloggen.. gulp!

Hejhej, hoppas att folket har en bra sommar där ute i kalla Sverige.
Nu har jag jobbat en vecka, det känns sådär om jag ska vara helt ärlig. Börjar klockan 06.00 och när man kommer hem strax efter tre somnar jag typ direkt. Den här veckan vet jag inte riktigt hur många gånger som jag har somnat i soffan innan klockan ens hunnit slå sju..jaja men så där är det.
Jag är väl lite och klen, eller bara ovan.

Dn här dagen har varit sjukt seg, igår gick det i alla fall lite fortare men då var jag iof in till stan några timamr för att dra av ett riktigt hårt pass på gymmet, det var jävligt skönt! Idag har jag inte gjort ett piss, ätit Dumle och pulat med lite ny musik som ska in på iPoden inför roadtripen till Boden nästa vecka, och känner jag mig själv rätt så kommer sådana saker inte att fixas i veckan. 
Just nu är det Underoath som kommer ut ur högtalarna, men jag hittade lite nytt från Arctic Monkeys som snart ska få premiär spelas, eller nytt är det inte men det var ett bra tag sen jag lyssnade på just dom låtarna :)
Eller kanske blir det Kings of Leon, det är blandat som står på schemat idag tydligen.

Nu ska jag riva morötter. Blir mer superhärligtunderbar musik lite senare.
/Nina

Peaches Geldof


Peaches Geldof.

Dotter till sir Bob Geldof, född 1989, är brittisk skribent och skriver bland annat för Elle, har även gjort en karriär som model, snygg är hon ju också.



Som här glider runt på festival i en fin klänning som hon matchar med gummistövlar och Raybans.



Skön och avslapnnad stil, den diggar jag! ;-)

/Nina


Rubrik



Solen skiner himlen är blå, vad det är skänt att leva då..
Elelr ja, himlen var blå, den är inte så blå längre. I alla fall inte här och just nu, men det har varit en skön dag idag. Lugn och fin.

Tog en promenad för en stund sen. En timme tog det. Det var skönt. Imorgon blir det en löprunda. I mitt nya linne.
Jag är sur på mig själv för att jag har glömt min kamera i stan. Det suger rätt så hårt.
/Nina

RSS 2.0